tirsdag 11. februar 2020

1001 godnatthistorier - 187. Historien om Bolla Bolle


187. Historien om Bolla Bolle
-          Mmm! Her lukter det boller! Rosinboller!
Fru Fantasia snuste ut i luften før hun satte seg ned ved siden av M.
-          Ja, vi bakte boller i kveld før jeg la meg, svarte M.
-          Bolla Bolle med rosiner er noe av det beste jeg vet, sa feen. – Du har vel ikke en liten smakebit til meg ett eller annet sted?
-          Bare vent litt, så skal jeg hente noen til deg inne på kjøkkenet.
M spratt ut av senga og kom tilbake med deilige hveteboller.

-          Mmm! Jeg kjenner på smaken at her har Gjermund Gjær gjort en god jobb. Det er bare Gjermund som kan lage slike lette og luftige boller. Han og Bolla Bolle er bestevenner.
-          Bolla er forresten venn med de fleste, rund og blid som han er. Jeg tror ikke han har noen uvenner. Det er nesten umulig å bli sint på Bolla Bolle. Når han kommer på bordet til lørdagskosen, blir det bestandig fest. Han har gjerne med seg Connie Cola, Melker Melkesjokolade og andre godterivenner.
-          Det fine med Bolla Bolle er at han ikke er så kravstor som Brørs Brød. Brørs forlanger smør og godt pålegg når han kommer på matbordet eller skal på tur. Helt annerledes med Bolla som ikke trenger å ta med seg noen ting når han skal på tur. Saltpølse og ost kan Brørs ha for seg selv.
-          Bolla Bolle elsker å dra på fisketur sammen med Finn Fiskestang. Noen ganger hender det at Finn har glemt markboksen hjemme. Hadde bare Brørs Brød vært med, hadde det blitt krise. Brørs er altfor tørr til å bli rullet ut i kuler og satt på fiskekroken. Med Bolla er det helt annerledes. Han kan lett formes til runde og fine kuler som kan settes på kroken. Mange fisk liker Bolla Bolle mye bedre enn Markus Meitemark.
-          Morten Mort er en av de som elsker bolle.

-          Dersom Morten kjenner ferten av Bolla Bolle i vannet, er han ikke sen om å være på pletten. Det er helt annerledes om det er Markus Meitemark som er på kroken. Grunnen er at Morten har så liten munn. Det er vanskelig for ham å svelge en hel meitemark. En liten bollekule derimot, ytterst på krokspissen, får han lett i munnen.
-          Morten Mort har sansen for gourmetmat og liker det gode liv hvor man kan smake litt på ulike retter. Helt annerledes enn slukhalsen Arild Abbor, for ikke å snakke om Jørund Gjedde.
-          Av en eller annen grunn liker ikke Morten Mort Ronny Rosin.
-          Jeg vet ikke helt hvorfor, sa feen. – Kan hende er det fordi han vet at Dagny Drue og familien hennes smaker mye bedre. Rosiner er jo ikke annet enn druer som har solt seg for lenge og blitt brune.
-          Bolla Bolle foretrekker likevel Ronny Rosin. Han kan ikke tenke seg hvordan han ville smake om han ble stappet full av druer.
-          Mandag er en dårlig dag for Bolla. Da hender det rett som det er at han må tilbringe natten i brøddisken. Helt annerledes er det på fredag eller lørdag. De to dagene blir han sjelden liggende lenge før han blir solgt. Plutselig er alle bollene borte, og Bolla Bolle vinker farvel til Brørs Brød og de andre bakervarene som ligger igjen.
Vinkeling, vinkelang, vinkelute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: