onsdag 26. februar 2020

1001 godnatthistorier - 202. Historien om Morton Motorsykkel


202. Historien om Morton Motorsykkel
-          Nå luktet det kraftig eksos utenfor, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M.
-          Hvem kan det være som har vært her?
-          Å, det var bare morfar som kjørte av gård med motorsykkelen sin nå nettopp. Han har en kjempesvær, svart motorsykkel.

-          Han kaller motorsykkelen sin for Harley, Harley Davidson. Jeg tror det er en av bestevennene til morfar. Iallfall pusser han stadig på Harley slik at han er fin og blank hele tiden. Når morfar skal være riktig hyggelig mot Harley, kaller han ham for Morton, Morton Motorsykkel. Det er så mange som heter Harley. Det er greit å ha et eget navn. Morton er helt enig.
-          Morton står innendørs hele vinteren og gleder seg til snøen går. Fordi han bare har to hjul, liker han seg ikke på glatte vinterveier. Det gjør ingen andre i familien hans heller. Morton kjenner det kribler i motoren når de varme vårvindene kommer fra sør med deilig eksosduft sørfra hvor snøen har forsvunnet for lenge siden.
-          Morton Motorsykkel har nese for slikt. Han har faktisk nesten like god luktesans som Blondie Blodhund. Det høres helt utrolig ut, men slik er det.

-          Det er ikke noe som lukter så godt som skikkelig motorsykkeleksos. Når Morton kommer ut på veien første gang hver vår, pleier han å ruse opp motoren litt for å få ut rusk og rask som har samlet seg i løpet av vinteren. Ikke minst gjør han dette for å fortelle andre motorsykler at nå er det tid for det store vårsleppet.
-          Den første skikkelige vårhelgen pleier Morton Motorsykkel å dra på tur. Helst sammen med mange andre motorsykler. Det er trivelig å være sammen.

-          Når de har kjørt lenger enn langt og kost seg ute på veien, blir det en tur innom en bensinstasjon. Det er ett av høydepunktene for Morton. Han har ikke spist bensin hele vinteren, og nå får han full tank av deilig bensin. Noen snakker om at bensin ikke er bra for miljøet, men det bryr Morton seg ikke noe særlig om. Imidlertid passer han på at han får miljøbensin på tanken. Hva det er for noe rart, vet han ikke riktig, for bensinen smaker akkurat likt som før. Men Morton er ikke dummere enn at han har skjønt at det er viktig å være miljøvennlig. Slik var det ikke før. Da holdt det med å være vennlig. Det har Morton og de andre i familien hans bestandig vært.
-          Av en eller annen grunn som Morton ikke forstår, holder ikke det i dag. Han har snakket med Gunnar GPS om dette. Gunnar er såkalt hightech. Det er ikke Morton.

-          Du må følge med i tiden, sier Gunnar. – Se bare på Mona Mobil hvor trivelig hun har fått det de siste årene. Den gangen hun var en helt vanlig mobiltelefon, lå hun stort sett i lomma hele tiden. Nå er hun fremme stadig vekk og blir strøket og klappet på. Hver eneste kveld blir hun satt til lading og får ny strøm. Det er et helt annet liv enn hun hadde før. Du må følge med i tiden, sier Gunnar GPS.
-          Jeg hører hva du sier, sier Morton og brummer mens han blåser ut en stor sky med blågrå eksos.
-          Nå vil jeg på tur. Vil du være med så heng på.
Morton gir full gass og er ute på veien hvor han nyter den første fine vårdagen.
Brum, bram, brute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: