søndag 5. juli 2020

1001 godnatthistorier - 319. Historien om Frida Fuglehund


319. Historien om Frida Fuglehund
-          Hvem er det som driver og skyter borte på skytebanen hver eneste kveld, sa M. – Jeg må nesten holde meg for ørene for å få sove.
-          Jeg kan ikke tenke meg at det er andre enn Jeger BomBom, sa feen. - Han trener til han skal på storfugljakt. Da får Frida Fuglehund være med. Det er noe Frida gleder seg til hele året, for da slipper hun å gå i bånd. Dessuten treffer hun mange nye og gamle kjenninger når det er jakt på storfugl.  At hun må dra på Jeger BomBom er litt dumt, men det går greit bare han ikke skremmer fuglene alt for mye med skytingen sin.
-          Tian Tiur er ikke redd for Bombom. Han vet at BomBom nesten aldri treffer hva han sikter på.

-          Tian har fast avtale med Frida om at hun skal varsle når BomBom er i nærheten. Da passer Tian på å fly et stykke unna og stille seg opp slik at han er godt synlig. Det slår nesten aldri feil at BomBom får den store skjelven og aldri treffer.
-          Frida forsøker så godt hun kan å la være å le, men det er ikke lett.

-          Etterpå flyr gjerne Tian Tiur opp i toppen av en furu for å ha bedre utsikt og for å følge med på hva som skjer nede på bakken. Egentlig synes han litt synd på Jeger BomBom, men han har ikke lyst til å hjelpe ham heller.

-          Frida Fuglehund løper rundt i skogen så lett som bare det, og Tian Tiur kan ta til vingene når han vil flytte på seg. Verre er det med Bombom. Han er alt for glad i god mat, biff og pølser, og det synes. Særlig i oppoverbakkene. Både Frida og Tian har litt vondt av BomBom der han strever. Derfor passer Tian Tiur på å sette seg på de høyeste stedene han finner for at det skal bli mest mulig mosjon i løpet av en jaktdag.
-          Alle hønsefuglene i skogen har mye moro når Jeger BomBom og Frida Fuglehund ferdes i skogen. Jon Jerpe, som er ganske liten, er en stor ertekrok.

-          Jon rasler rundt innimellom trærne, men er nesten umulig å se der han gjemmer seg. Frida Fuglehund later som hun løper etter Jon for å få med seg BomBom, men hun har avtalt alt på forhånd med fuglene hun treffer.
-          Når det lir mot kveld, kan det nok hende at Bombom har avfyrt en del skudd, men han har ikke truffet noen ting. Frida synes litt synd på følgesvennen som er både svett, trett og sliten. For å muntre ham opp litt, får hun tak i Harry Hare som hun kjenner fra før. Og Harry er med på leken. Han stiller seg midt på stien, og da blir det fart på Jeger Bombom. Han løper etter alt han kan. Frida Fuglehund springer først. De to vennene løper rundt og rundt og Harry passer på å finne frem til en liten bekk som renner skjult av busker og kratt. Før BomBom vet ordet av det, ligger han og plasker i bekken.
Alle unntatt Jeger Bombom er enige om at det var en fin dag.
Plisk, plask, plute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: