søndag 19. juli 2020

1001 godnatthistorier - 333. Historien om Sonja Sjøstjerne


333. Historien om Sonja Sjøstjerne
-          Jeg har med en hilsen fra Sonja Sjøstjerne, sa fru Fantasia da hun kom inn til M. – Sonja lurte på om du ikke snart kom for å besøke henne i Paradisbukta. Det var lenge siden sist nå, sa hun.

-          Det er fordi det har vært så kaldt i vannet i sommer, sa M. - Solvi Sommer har nok hatt det travelt andre steder. I år kom hun nesten ikke før Herbert Høst kom.

-          Vi kan jo ta en tur ned til Paradisbukta nå, sa feen. - Jeg tror Sonja Sjøstjerne ville satt pris på et besøk.
Fru Fantasia fant frem tryllestaven og like etter stod de på stranda og lyttet til bølgeskvulpet.
-          Hvor kan Sonja være, spurte M. – Det er for kaldt til å vasse ut. Hva skal vi gjøre.
-          Litt stjernestøv hjelper på det meste, sa feen.
Dermed lå de og svømte i sjøen uten å kjenne at vannet var kaldt.
-          Så gøy, sa M. – Jeg kan til og med puste under vannet. Så rart.
Sannelig lå ikke Sonja Sjøstjerne der og vinket med en av armene sine.

M lurte litt på om hun skulle håndhilse på Sonja, men da hun så alle sugekoppene, ombestemte hun seg.
-          Hva har du gjort i sommer, spurte M.
-          Her i Paradisbukta kan du tro det har vært spennende tider. Fordi det nesten ikke har vært noen som har badet, har det kommet mange hit som sjelden kommer inn på grunt vann. Jeg kan bare nevne hummermesterskapet i klyping og krabbemesterskapet i fribryting.
-          Det var så mye hummer i sjøen her at de var nødt til å få gummistrikk på klørne sine før de startet med klypingen.

-          Alle vet jo at hummere ikke tåler å være i nærheten av hverandre. Da blir det klyping. Mange mister også klørne sine når de går løs på hverandre. Hvis jeg ikke husker feil, var det Hogne Hummer som vant konkurransen. Da han var ferdigklypt, ristet han bare på hodet og forsvant ut på dypet.
-          Da ble det mer greier når krabbefribrytingen startet. Det gikk vilt for seg. Hele bunnen i Paradisbukta var full av krabber, store og små. De viftet med klørne og grep tak i alt som det gikk an å ta fatt i. Vi sjøstjerner rakk ikke å komme oss vekk før konkurransen begynte. Det var ikke trygt for noen. Selv Tanja Tang ble redd. Vanligvis hjelper hun redde krabber som vil gjemme seg. Kåre Krabbe som pleier å være en stille og rolig kar der han krabber sidelengs på bunnen, ble helt vill. Han begynte å klippe i Tanja Tang. Tanja har ikke helt kommet seg etter fribrytingen enda hun ikke var med i konkurransen.
-          Til slutt gikk det så vilt for seg at Stein Steinbit og familien hans måtte tilkalles. Det var Blobb Blæretang som ropte om hjelp.
-          Mange sjøstjerner ble også skambitt. Det er ikke så farlig for oss, for mister vi en arm, vokser en ny ut igjen etter hver. Vondt gjør det, men det er ingen stor skade.
-          Jeg håper at Solvi Sommer kommer tidligere neste år slik at Paradisbukta kan være det sommerparadiset den bruker å være om sommeren, avsluttet Sonja Sjøstjerne.
Paradit, paradus, paradute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: