mandag 13. juli 2020

1001 godnatthistorier - 327. Historien om Bløtfrid Bløtkake


327. Historien om Bløtfrid Bløtkake
-          I kveld skal jeg fortelle deg om Bløtfrid Bløtkake sa fru Fantasia da hun slo seg ned ved siden av M.
-          Det er hun som pleier å komme på besøk til fødselsdagen min, er det ikke?
-          Da kjenner du henne litt fra før av, forstår jeg?
-          Forrige gang hadde hun seks lys på seg.
-          Egentlig er ikke Bløtfrid glad i de lysene. Rett som det er, drypper det varm stearin ned i kremen og bærpynten, og det liker hun ikke.

-          Bløtfrid er ikke som andre kaker, småkaker og sånn. Hun er litt fin på det og finner seg ikke i hva som helst. Hun elsker å bli dynket i søt fruktsaft slik at hun blir bløt og fin. Ikke tørr som muffins, for eksempel.  Dessuten forlanger hun å få skikkelig krem på seg. Ikke juksekrem, men sånn krem som er laget av ekte kremfløte.
-          Får jeg ikke krem laget av Krim Kremfløte, kan det være det samme, sier hun.

-          Helst vil jeg at Krim skal piskes stiv med en skikkelig hjulvisp slik som i gamle dager. Den gangen kunne de piske skikkelig krem. Det tok litt tid, men de risikerte ikke at kremen ble for stiv og nesten ble til smør.

-          Julian Hjulvisp gjør stort sett en mye bedre jobb enn Kjetil Kjøkkenmaskin. Iallfall når det gjelder å piske krem. Jeg forstår ikke hvordan alle de nymotens greiene har kommet inn på kjøkkenet. Det er jo maskiner til nesten all ting, vannkokere, eggekokere, riskokere, kaffemaskiner bare for å nevne noen. Jeg har hørt at Kjørhild Kjøkkenskap er misfornøyd med at hun blir fylt opp slik at det nesten ikke er plass til tilfeldig besøkende.
-          Å lage bløtkaker er håndverk og trenger en kjærlig hånd, mener nå jeg, sa Bløtfrid Bløtkake.
-          Småkakebaking, som til jul, er ingen kunst. De er laget for å vare i ukes- og månedsvis. Jeg, derimot, er ferskvare og må spises rett etter at jeg kommer ut fra kjøkkenet.
-          En fyr som irriterer meg litt, er Sleik Slikkepott. Han trenger seg frem over alt når han lukter godsaker.

-          Etter min smak er han litt for fremfus, Når han jobber sammen med Berte Bakstekone, har jeg nok lagt merke til at han og Berte ikke er så nøye med at all kremen havner på meg. Særlig når det er snakk om Smøg Smørkrem og Vagn Vaniljekrem, er de to fæle til å stjele.
-          Slik har det vært helt fra gamle dager med Berte Bakstekone.

-          Jeg har sett gamle bilder av Berte, og det er tydelig å se at hun nok har forsynt seg under bakingen, enten det er flatbrød eller bløtkaker hun har bakt.
-          Det er synd å si det, men fordi jeg er så god og har så mye pynt på meg, er det stadig noen som er ute med pekefingeren sin. Det er ikke uten grunn at fingrene kalles for Tommeltott, Slikkepott, Langemann, Gullebrand og Lille Petter Spillemann.
-          Er det forresten lenge til du har fødselsdag, avsluttet Bløtfrid. – Jeg håper jeg blir invitert?
-          Klart det, sa M, - men enten du vil eller ikke, får du syv lys til neste år.
-          Bløtt, blatt, blute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: