lørdag 11. juli 2020

1001 godnatthistorier - 325. Historien om Molla Molekyl


325. Historien om Molla Molekyl
-          Alle liker å ha venner, sa fru Fantasia da hun kom inn til M. – Jeg er glad for at du er vennen min, sa hun og så på M.
-          Jeg er glad jeg er venn med deg også. Du har så mange rare historier. Hva skal du fortelle om i kveld?
-          Jeg tenkte jeg skulle fortelle om Molla Molekyl, hun som liker å gjemme seg i Vaiva Vann. Molla er et vannmolekyl som fant ut at hun ville ha det best om hun var venner med Hydro Hydrogen og Oksy Oksygen.

-          For at de skulle bli enige og fortsette å være venner, fant de ut at det var best å være tre, Hydro Hydrogen, Hydra Hydrogen og Oksy Oksygen. Hvis de ikke ble sams om hva de skulle gjøre, var det bestandig to mot en, og da måtte den ene gi seg skulle de fortsatt holde sammen. Hadde det ikke vært for at de var så lure, er det ikke sikkert at det hadde vært vann i det hele tatt, og det hadde vært synd for alt som lever, er avhengig av vann.
-          Molla Molekyl er et vannmolekyl. Der hvor Vaiva Vann er, er også Molla. Det er bare det at hun er så liten at ingen kan se henne der hun gjemmer seg i Vaiva Vann.

-          Fordi ingen kan se Molla, er det mange som tror at de kan oppføre seg som de vil. Det verste er at de gjør det. Som de fleste andre liker Molla å være ren og pen. Når hun faller ned på bakken sammen med Reidar Regndråpe er hun klar og fin.

-          Reidar smiler og er blid. Det samme gjør Molla. Men så skjer det noe der nede på bakken. Hun blir blandet med jord og søle. Skal hun brukes til drikkevann, må hun renses. Det er forurensning alle steder. Molla skjønner ikke hvorfor folk ikke kan ta hensyn. Det er jo noe som heter Forurensningsloven, men det virker ikke som noen bryr seg.
-          Molla har snakket med en som heter Budt Burmann om dette. Budt forklarte henne hvordan det hang sammen at mange ikke brydde seg om lover, regler og forbud. Det var så mye som ble forbudt at mange fant ut at det var lurt å skifte navn. I stedet for å hete Ola og Kari, forandret de fornavnet sitt til Budt.

-          Å hete Budt var veldig greit. Når det stod på skilter at det var adgang for Budt eller inngang for Budt, var det bare å gå inn om man het Budt.
-          Når forurensning var for Budt, brydde ingen av de som het Budt seg dusten om forbudet.
-          Molla Molekyl syntes det var helt forferdelig med all forurensingen som gjorde at hun både var misfarget og luktet vondt noen ganger. Derfor ble hun enig med seg selv etter å ha snakket med Hydro Hydrogen, Hydra Hydrogen og Oksy Oksygen at hun ville slå seg ned på Sydpolen og bli til is. Da kunne Budt Burmann forurense så mye han ville. Den store isbreen på Sydpolen holdt Budt seg unna selv om det ikke var forbudt å gå på ski der.
Forbitt, forbett, forbute, så var den historien ute.  
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: