onsdag 29. juli 2020

1001 godnatthistorier - 343. Historien om Trym Tresnekke


343. Historien om Trym Tresnekke
M lå i sengen på hytta like ved sjøen og ventet på at Fru Fantasia skulle komme. Det var nesten helt stille, bare noen bølgeskvulp og spredte måkeskrik hørtes av og til. Luften var fylt av duft fra Karl Kaprifolium og Jeanette Sjasmin.
-          Jeg ble litt sen i kveld, for jeg traff på Trym Tresnekke der han lå fortøyd like ved land, sa feen og satte seg.
-          Han lå nylakkert og fin og småpratet med skvalpesjøen da jeg kom. La oss ta en tur ned til ham er han ligger.
Et lite dryss med stjernestøv gjorde susen, og der stod de ved siden av Trym.

-          Hei, sa Trym. – Er det dere? Det var sannelig på tide at dere kom og besøkte meg. Det gjelder å nyte det fine sommerværet mens det er her. Det vet jeg som stort sett ligger fortøyd på brygga hele sommeren. Det blir ganske så kjedelig. Noen ganger lurer jeg på hvorfor de som eier meg egentlig kjøpte meg?
-          Riktignok får jeg mye stell hver eneste vår. Det er nesten ikke grenser for hvor mye jeg blir pusset, oljet og lakkert, men så blir det stille. Og så jeg som er så glad i bølger og vind. Ikke alt for mye, men nok til at jeg rører skikkelig på meg.
-          Egentlig tror jeg at de som eier meg, har alt for mange ting de skal stelle med og bruke. Jeg tror ikke de er lykkelige med alle tingene de eier.
-          Nå når det er slik en fin sommerkveld, kan vi ikke ta en tur på sjøen sammen? Jeg har alt klart og vet om mange fine steder rett utenfor her.
-          Tja, hvorfor ikke, sa fru Fantasia. – Det er fremdeles litt for tidlig til å sove, er det ikke?
M nikket.
-          Hopp om bord, sa Trym Tresnekke og startet motoren.
Dermed tøffet de utover den blikkstille kveldssjøen.
-          Ikke noe er så fint som en sommerkveld på sjøen når vannet ligger helt uten en krusning, sa Trym. – Bare se hvor fine bølger jeg lager. Der ute holder forresten Nils Nise til med familien sin. De er ute etter brisling, det vet jeg. Bare se ned i vannet på all småfisken som svmmer.

-          Ikke rart de har det travelt med å komme unna når Nils Nise er i nærheten. Han er en skikkelig slukhals selv om han ser snill og grei ut.
-          Andre kjenninger her ute er Stein Steinkobbe. Når han ikke svømmer rundt og leter etter noe å spise, pleier han å ligge på et skjær og dovne seg. Det er ikke mange som er så flinke til å svømme som Stein. Jeg kjenner ham godt. Rett som det er dunker han borti meg for å fortelle at han har sett meg.
-          Pass deg for propellen, Stein, pleier jeg å si. Den må du ikke komme borti.
-          Jada, sier Stein før han setter i gang med sprett og sprell under vannet.

-          Men hva er det jeg kjenner? Jeg mener jeg begynner å gå tom for diesel. Nå gjelder det å skynde seg sakte tilbake til land.
Trym Tresnekke tok til å harke og hoste og rakk så vidt å slå bakk på propellen slik at de ikke kolliderte med svaberget.
-          Nå tror jeg det er sengetid, sa fru Fantasia. - Takk til deg, Trym, og god natt.
-          Kan vi ikke ta en tur med Trym en annen kveld, sa M og trakk dynen opp under haken.
-          Det kan det nok bli en råd med, sa feen.
Trym, tram, trute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: