tirsdag 9. februar 2021

1001 godnatthistorier - 530. Historien om Kalle Kalender

 

530. Historien om Kalle Kalender

-          Kalle Kalender er en pussig skrue, sa fru Fantasia og satte seg ned på sengekanten ved siden av M.

-          Men han vet iallfall hvilken dag det er, sa M. - Det er det ikke alle som vet. Kalle Kano vet det iallfall ikke selv om de to har nesten samme navn; han blir like overrasket hver gang det er helg og han blir tatt med ut på tur av Torunn og Einar Pensjonist.

-          Kalle Kalender har orden på tingene og lar den ene dagen følge etter den andre, sa feen.

-          Det eneste som er litt irriterende, er at ikke alle dager har tretti dager. Det hadde jo gjort alt enklere om det hadde vært 12 måneder med 360 dager. Så kunne det vært en liten kort måned med 5 dager og 6 dager hvert fjerde år når det var skuddår. Slik som det er nå, er det mange som surrer med hvor mange dager det er i noen måneder. Faktisk er det mange som ikke rekker fly, tog eller andre viktige ting på grunn av det rotet.

-          Kalle Kalender har forsøkt å snakke med mange trykkerier, men de vil selvsagt ikke diskutere saken.

 

-          Trygve Trykkeri sier at slike endringer må skje på høyeste plan, men han vil ikke si hva han mener med høyeste plan.

-          Kalle Kalender har en mistanke om at Trygve ikke vet hva han snakker om.

-          Men det er ikke så nøye. Når den femtende følger etter den fjortende, er i grunnen alt såre vel. Synes Kalle.

-          Rett som det er dukker det dessuten opp en fridag som er markert med rødt. Mai måned er en fin måned synes Kalle. Da er det mange røde dager.

 

-          Mai måned hadde vært enda finere om alle lørdagene hadde hatt rødfarge også, men Trygve Trykkeri går ikke med på det. Det er nok rødt som det er, sier han.

-          Litt lyserødt kunne vel gått an, prøver Kalle å si. – Det har jeg sett at de har i andre land. Dessuten er det slike svarte enkeltdager som er klemt inne mellom røde dager. De burde også fått lyserød farge. Dessuten ville det tatt seg mye bedre ut om alle hverdagene hadde hatt en annen farge enn svart. Hver måned kunne hatt sin egen farge. Desember kunne fått lov til å være svart, for da er det på det aller mørkeste. Januar er det ofte snø, så da kunne tallene vært hvite.

-          Men det går ikke, protesterte M. - Da er det ingen som kan se hvilken dag det er.

-          Det gjør ikke noe, svarte Kalle. – Da er det jo så kaldt likevel.

-          Det der var ikke noen god idé, sa M. – Men jeg likte det med lyserøde dager. Hvis alle lørdagene er lyserøde, vet jeg iallfall hvilken dag som er godteridagen.

-          Det der var en kjempegod idé, sa alle som lå i godteriskålen. – Kalle Kalender er ikke så firkantet og dum som han ser ut til å være. Og for å være helt sikker på at lørdag er godteridagen, går det an at Smyril Smørbukk klistrer seg fast der.

 

-          Da har Kalle noe å glede seg til hver eneste lørdag, var alle i godteriskålen enige om.

-          Smyril Smørbukk kunne ikke annet enn å bukke og takke, for er det noe Smyril kan, så er det å bukke. Han heter ikke Smørbukk for ingenting.

-          Til og med Inger Inderøysodd, Sjur Skjenning og Inger Ingefærøl syntes det var en god idé.

-          Hvis vi får være med på festen, sa de tre i kor fra matskapet, så blir det slik.

-          Hva vil mamma og pappa si til dette, undret M.

-          Det ordner seg, sa feen. – Jeg drysser bare litt stjernestøv over dem hver eneste lørdag, så skal du se at alt blir bra.

Dryss, drass, drute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: