tirsdag 2. februar 2021

1001 godnatthistorier - 523. Historien om Dag Dachs

 

523. Historien om Dag Dachs

-          I kveld skal jeg fortelle om Dag Dachs, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M.

-          Han husker jeg, svarte M. – Det er han som mener at han eier Gregersen.

-          Det er vel Gregersen som mener han eier Dag Dachs, men det er vel ikke så nøye med hvem som eier hvem. De to bor iallfall sammen og er gode venner.

 

-          Dag passer på i hagen til Gregersen slik at Grev Grevling ikke skal komme og grave i gulrotsenga.

-          Det husker jeg godt, sa M. – Dag bjeffer slik at Markus Meitemark blir skremt og graver seg ned og gjemmer seg.

-          Dag Dachs elsker å gå tur, bare det ikke går for fort for de små bena hans. Dag skulle virkelig ønske at han hadde de lange Bena til Doris Doberman. Da ville det meste gått mye lettere.

 

-          Doris og Dag er nesten helt like. Det er bare bena som er forskjellige. Men det er helt greit å ha korte ben i det daglige. Da er det mye lettere å lukte alt det som er nær bakken, og det er der de spennende tingene er.

-          Det er helt utrolig hvor mye rart Dag kan finne som Doris bare løper forbi. Dag husker godt den gangen han fant et lite muserede fullt av små musunger.

 

-          De var så søte der de lå og ventet på at moren skulle komme. Redet var i kanten av komposthaugen nederst i hagen til Gregersen. Hver eneste dag og natt passet Dag på at Grev Grevling ikke skulle finne redet. Det eneste Dag forlangte, var at de skulle flytte utenfor gjerdet når ungene vokste opp. Selv om det var mye arbeid, greide Dag å holde Grev Grevling unna yndlingsplassen hans i komposthaugen.

 

-          Dag Dachs liker best når han slipper å gå i bånd. Like ved der han og Gregersen bor, er det en stor golfbane med hele atten hull. Golf er en merkelig aktivitet, synes Dag. – Tobeiningene går rundt med rare køller og denger og slår på Gollie Golfball. Så er det om å gjøre å få Gollie ned i et lite hull. Hvorfor kan de ikke pare putte ham ned der og så ferdig med det?

-          Dag har fulgt med mange ganger og har også snakket med Gollie Golfball som absolutt ikke liker å bli slått slik. Mange ganger når tobeiningene ikke ser det, har Dag kommet ut på banen og hjulpet Gollie med å gjemme seg. Det er utrolig så mange golfballer som ligger rundt i busker og kratt, takket være Dag Dachs.

-          Dag har flere ganger spurt Gollie hvorfor han ikke like godt slår rot der han ligger slik som andre planter og trær. Så fint det ville vært for golfspillerne om de bare kunne plukke nye golfballer fra trærne i stedet for å gå i butikken og kjøpe nye? Gollie sier at han har sett på trærne hvordan de gjør det, men han har ikke fått til å spire. Det hjelper ikke verken med sol eller regn. Likevel er det mye bedre å ligge og se på golfspillerne og hva de driver med. Rett som det er, kommer andre golfballer på besøk. Noen av dem blir liggende for godt.

-          Er det lenge siden siste besøk, tar Dag Dachs gjerne en runde på golfbanen og samler de ballene han finner og legger dem ved siden av Gollie

-          Dag passer på ikke å ta golfballene med hjem, for da vet han at Gregersen kanskje ville holde ham i bånd hele tiden.

Bill, ball, bute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

 

Ingen kommentarer: