fredag 10. april 2020

1001 godnatthistorier - 242. Historien om Patrick Padde


242. Historien om Patrick Padde
-          Her har vi ham, sa fru Fantasia og holdt frem en svær padde. Den var så stor at M skvatt da hun så den.
-          Patrick Padde er sjefen for kvekkekonserten nå i vårkveldene. Hvem skulle trodd at slike karer kan lage så mye lyd?

-          Patrick hadde nok ikke vunnet noen skjønnhetskonkurranse om han hadde stilt opp sammen med Fridtjof Frosk. Til det er huden hans for tørr og full av vorter. Det kommer nok av at han tilbringer vinteren på land, ikke i vann slik som Fridtjof. Finner Patrick en vedstabel for eksempel, krabber han inn under den om høsten og der blir han.
-          Patrick er lat og ikke så sprek som Fridtjof Frosk. Mens Fridtjof hopper og spretter omkring som om han drev med gymnastikk hele dagen, er det så vidt Patrick kreker omkring. Hvorfor ha det så travelt, mener Patrick. Ikke nødvendig å stresse omkring og hoppe høyt opp i lufta. Hadde vi padder vært laget for å fly, hadde vi hatt vinger.

-          Derfor setter Patrick den ene foten foran den andre og går. Det eneste unntaket er når han skal til paddedammen tidlig om våren. Da kan det nok hende at han gjør et lite hopp av og til, men det er ikke ofte. At Patrick kan bli hele tretti år gammel, skyldes nok at han ikke anstrenger seg mer enn nødvendig. Dessuten er det ikke mange som liker ham. Som mat, mener jeg. Skinnet hans med alle vortene er giftig. Dersom du skulle finne på å kysse en padde, vil det nok svi litt på leppene.
-          Det spesielle med Patrick er at han har en kjempelang tunge. Du kan ikke tro hvor lang den er. Han kan sitte helt rolig og beundre et insekt som sitter langt unna. Plutselig skyter tungen frem fortere enn det går an å se og insektet er borte vekk. Forsvunnet ned i magen til Patrick.
-          Derfor sitter Valbjørg Vannymfe alltid på vakt og vipper med vingene når hun har en mistanke om at Patrick Padde er i nærheten.

-          Verre er det for Markus Meitemark. Han kan verken fly eller løpe. Markus vet at han helst skal holde seg under jorda, men når det regner, må han rett som det er opp for å kunne puste. Det vet Patrick. Da er han på plass og spiser seg sprekkmett.
-          Men når isen har gått i paddedammen, har han det for travelt til å bry seg om de meitemarkene han møter på veien. Han blir helt opphisset av all kvekkingen fra de andre hannpaddene og skynder på alt han orker. Likevel går det ikke særlig fort.
-          Patrick har en avtale med Pamela Padde fra i fjor, og det gjelder å rekke den. Det er ikke umulig at Pamela har gjort avtale med andre hannpadder også, så det gjelder ikke å somle.
-          Vel fremme i paddedammen er det et liv uten like. Mange av ungpaddene er så ivrige at de hopper på alt som rører seg, enten det er kongler eller kvister som flyter i vannet.
-          Men Pamela har ventet på Patrick.
-          En avtale er en avtale, sier hun når Patrick kommer og setter seg på ryggen hennes, lat som han er.

-          Deretter setter hun i gang med å legge egg som vil bli de nydeligste små rompetroll senere.
Trill, troll, trute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: