onsdag 29. april 2020

1001 godnatthistorier - 258. Historien om Dina Diamant


258. Historien om Dina Diamant
-          Gjett hvem jeg så i dag som hadde det forferdelig travelt nede dere hvor Kjell Kjerrakaill holder til, spurte fru Fantasia. Hun var helt andpusten.
-          Det må ha vært Konrad Konstabel. Det er ingen andre som tusler rundt der nede i Steinkjerelva så ofte som han. Har det skjedd noe?
-          Dina Diamant har forsvunnet igjen fra gullsmedbutikken. Bjørn Butikkeier var helt fortvilet. Selv om Dina ikke er stor, bare 10 karat eller 2 gram, er hun verdt forferdelig mye penger. Dina måler nesten 1,5 centimeter tvers over.
-          Da jeg var nede ved elva sammen med Konrad Konstabel, stod kjerrakaillen der og virket veldig uskyldig. Litt for uskyldig, syntes Konrad.
-          Du har lystret laks igjen, sa Konrad. Jeg ser du har lakseskjell på lystregaffelen.
-          Kjell Kjerrakaill sa ingen ting som vanlig. Etterpå var vi i gullsmedbutikken. Der sa de andre diamantene at Dina hadde kranglet med dem hver eneste natt etter stengetid om hvem som var den største og fineste diamanten. Det var aldri nattero å få for noen.

-          Spesielt var alle smådiamantene lei av Dina, for de trengte å sove om nettene. De fortalte at Dina stadig skrøt av at hun var en del av den store Cullinan-diamanten som ble funnet i Sør-Afrika for over hundre år siden.
-          Det tror vi ikke noe på, sa de.
-          De diamantene som var igjen i butikken, var enige om at det var best for alle at Dina var forsvunnet.
-          Hun fortjente ikke annet enn å bli stjålet, sa de.
Men ingen av dem kunne hjelpe Konrad Konstabel, for alle sammen hadde sovet den natten Dina forsvant. Det var ingen spor noen steder. Ingen vinduer var knust og døren til butikken var låst. Det var et stort mysterium hvor Dina kunne ha tatt veien.
Det var da Hubba Bubba kom til hjelp. Hubba var nesten ferdigtygget inne i munnen til M. Han fortalte at Tom Tyv hadde vært på besøk i Hubba Bubba-treet og hadde stjålet flere pakker tyggegummi. Det merkelige var at han dagen etter hadde kommet tilbake og lagt pakkene tilbake. Hubba Bubba hadde hørt at noen stønnet inne i en av pakkene, men hadde ikke tenkt mer over det inntil han hørte om diamanttyveriet.
-          Hvem andre kan ha stjålet Dina Diamant enn Tom Tyv, sa Hubba Bubba. – Bli med meg til treet mitt!
-          Hmm! sa M. – Det er nå mitt Hubba Bubba-tre. Bare så du vet det.
Hun så morskt på Hubba Bubba.
-          Greit det, sa Hubba, - men nå må vi redde Dina Diamant. Kjenner jeg henne rett, liker hun ikke å ligge inne i en klump brukt ballongtyggegummi. Selv om det er Hubba Bubba med jordbærsmak.

Det tok litt tid å få Dina ut av tyggegummiklumpen, men til slutt var hun like fin og klar som før. Konrad Konstabel var fornøyd. Bjørn Butikkeier var fornøyd, Dina Diamant var fornøyd, men mest fornøyd var alle smykkene i gullsmedbutikken for Dina lovet høyt og høytidelig at hun skulle slutte med all skrytingen nattestid.
Konrad Konstabel ble forfremmet til overkonstabel og salget av Hubba Bubba-tyggegummi gikk oppover etter at Trønderavisa hadde en stor artikkel på førstesiden om diamantmysteriet med bilde av Dina, Konrad og Hubba.
Diamane, diamine, diamute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: