lørdag 5. februar 2022

1001 godnatthistorier - 870. Historien om Svint Svinekotelett

 

870. Historien om Svint Svinekotelett

-          Svint Svinekotelett lurer på mange ting, sa fru Fantasia og slo seg ned ved siden av M.

-          Det høres rart ut, svarte M. – Jeg trodde ikke at en svinekotelett kunne tenke i det hele tatt. Kanskje bortsett fra hva slags saus han vil ha, vanlig sky, brun saus eller noe annet.

 

-          Slik er det nok ikke, sa feen. - For det første synes Svint at han hadde det mye bedre den gangen han var en del av Gro Gris. Gro skulle ikke vært slaktet i det hele tatt, mener Svint. Hun skulle levd til hun døde på naturlig vis slik som det vanligvis skjer i naturen. Slakteriet forsøker å holde slaktingen hemmelig. Når Gro blir kjørt til slakteriet, er hun gris. Når hun kommer i butikken er det som svinestek eller svinekoteletter. Det samme gjelder for Sauhild Sau; hun kommer ut som fårestek eller fårepølse.

-          Men nok om det, mener Svint. – Han synes det er fortærende at han ikke kan få ligge lenger på tallerkenen sammen med Per Potet, Tom Tomat og Bør Bønne. Ting går alt for fort når han ligger og er servert. Snart er han spist eller fortært, som noen sier.

-          Det er vel ett fett hva som skjer etter at du er stekt i meierismør, mener Smurf Smør. – Du er iallfall heldig som ikke blir stekt i Margaret Margarin. Det skal ikke være sunt har jeg hørt.

-          Nå må du slutte å tulle med den sunnheten din, sier Svint. – Kan du aldri gi deg med det? Vi blir spist og så ferdig med det. Punktum. Det skjer enten vi er svinekoteletter, tomater eller bønner. Nei, da er jeg mer opptatt med velferden til Gro Gris. Det skulle bare være forbudt å spise svinekoteletter.

-          Nå hører jeg om denne Budt en gang til, sa Smurf. – Jeg tror det var han som var med i godnatthistorie nummer 391 om Budt Burmann?

 

-          Det husker jeg godt, sa M. – Det var han med for budt-skiltene.

-          Kan jeg ta deg helt alvorlig, Svint, spurte Smurf, - når du mener at svinekoteletter bare skulle være for Budt?

Hadde Smurf Smør hatt et hode, ville han ristet på det, men der han lå inne i smørpapiret, kunne han ikke det.

-          Det går ikke an å snakke med deg, Smurf, sa Svint Svinekotelett. – Hver gang jeg forsøker å diskutere med deg, begynner du å smøre for tykt på. Jeg synes virkelig du skulle nøye deg med å smøre på brødskiver, og gjerne litt tynnere enn du pleier. Det skal ikke være sunt, bare for å bruke dine egne ord.

-          Nå, nå, sa feen. – Ta det litt med ro. Jeg ser at Smurf er så opphisset at han begynner å smelte. Det er nok på tide at han blir satt inn i Kjølv Kjøleskap. Og du, Svint, er allerede servert.

-          Det er da fortærende at jeg bestandig skal bli spist når vi er inne i en alvorlig diskusjon, protesterte Svint. – Så kommer Knill Kniv og Gabriel Gaffel og ødelegger alt.

Det var da Knill Kniv måtte si noe.

-          Når diskusjonen har låst seg og man ikke kommer noen vei, er det viktig at det er noen som skjærer gjennom og ordner opp slik at man kan komme videre, avsluttet Knill.

Kotelitt, kotelatt, kotellute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: