fredag 4. februar 2022

Trøtt av covid-19?

 

Trøtt av covid-19? Da er du neppe alene. Først var det full panikk for litt mindre enn to år siden. I Norge var det ikke anbefalt med munnbind (fordi det ikke var munnbind å oppdrive?) Så døde folk AV covid-19, så døde de fleste(?) med underliggende sykdommer, senere døde de MED covid-19. Forstå det den som kan. I mange land dør alle fremdeles AV covid-19.

 

Forhåpentligvis blir covid-19 snart å regne som endemisk. Det vil bety at du MÅ være syk for å være borte fra jobb og skole. Som nærkontakt eller smittet er det ikke noe å bry seg om. Da blir covid-19 å regne som en vanlig influensa; om du ikke blir syk, er det ikke noe å bry seg om. Litt kjedelig for de norske koronageneralene og andre som lenge har organisert folket i «kohorter» i beste romerske krigsspråk. Se https://en.wikipedia.org/wiki/Cohort_(military_unit) At kohorter er et begrep som blir brukt i statistikk blant annet, er en annen sak som Atle har «glemt» her. At koronageneralene snart blir innhentet av virkeligheten, er kan hende litt leit for dem.

 

At folkerepublikken Kina turer frem som de gjør, får så være. Vi som har levd en stund, husker det «store spranget fremover» da blant annet ploger og andre landbruksredskaper ble smeltet om til ubrukelig jern slik at det ble mangel på redskap til å plante ris og mangel på ris da høsten kom. Se https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Chinese_Famine  

 

Så kom en kampanje for å utrydde spurvene som spiste av risavlingene; partiet glemte eller visste ikke at spurvene også spiste insekter; ny mangel på ris og trolig sultet millioner av kinesere i hjel. Nå er de i gang igjen med covid-19.

 

 

Nå er KKP i gang igjen med nullvisjonen når det gjelder covid-19. Det er bare å håpe at det er siste spikeren i kista til det kommunistiske Kina. Å «miste ansikt» er svært alvorlig i Kina; da er det kan hende bedre å miste makten?

 

Det sies at viruset som forårsaket spanskesyken for hundre år siden, fremdeles er her. Folkerepublikken Kina er neppe her om hundre år. Det er ikke Atle som skriver dette, heller.

 

I dag begynner forresten de mest selsomme olympiske vinterleker som noen sinne er blitt arrangert fordi som er interessert i hvor mange som etter hvert blir slått ut av covid-19 eller slått av bedre vintersportsutøvere.

 

Ha en fin dag!

Ingen kommentarer: