torsdag 17. februar 2022

1001 godnatthistorier - 882. Historien om Ragnar Ravn

 

882. Historien om Ragnar Ravn

-          Vet du hvem som er svartere enn natten, spurte fru Fantasia og satte seg på sengekanten ved siden av M.

-          Det er vel ingen som er svartere enn mørkeste natten?

-          Da kjenner du ikke Ragnar Ravn, svarte feen.

 

-          Det er mange historier om Ragnar Ravn og familien hans. Den norrøne guden Odin skal ha hatt to ravner, Hugin og Munin, som han sendte ut i verden for å spørre nytt. Det ble også sagt om ravnene som holdt til i Tower i London at når de forsvant, ville Storbritannia gå under. Derfor passet engelskmennene på å vingeklippe ravnene i Tower slik at de ikke kunne fly sin vei. Men der hører jeg Ragnar!

-          Er det den fuglen som sier korp, korp?

 

-          Det stemmer, sa feen. – Derfor er det mange som kaller ravnene for korp. Se der kommer han flygende! Han vil vel gjerne ha en matbit. Jeg pleier å ha noe til ham i lommen.

-          Hvem er det du har med deg, spurte Ragnar da han slo seg ned på skulderen til fru Fantasia.

-          Det er M som jeg sikkert har fortalt deg om. Det var bra du kom nå i godnatthistorie nummer åttehundre og åttito. Hva har du til godt å fortelle?

-          Nå har jeg fløyet til mange steder og mange land i over førti år. Mangt har jeg sett og mye har jeg hørt, men alltid kommer jeg tilbake til den gamle reirplassen sammen med Ragna Ravn. Det fine med å være på reise, er at jeg setter mer og mer pris på å komme tilbake og ser hvordan mye har forandret seg siden sist.

-          Det er akkurat som når jeg har vært på ferie noen uker og kommer hjem igjen, utbrøt M. – Nesten alle ting er litt forandret selv om det er det samme huset, de samme bringebærbuskene og de samme blomstene. Til og med luktene har forandret seg. Kanskje jeg er litt forandret også.

-          Korp, sa Ragnar og nikket på hodet. – Jeg blir så glad når snøen forsvinner utpå ettervinteren at jeg gjør krumspring i luften.

-          Det har jeg sett, sa M. – Hvordan får du det til?

-          Det er så lett som bare det når du er ravn. Jeg bare vrir litt på meg, og så er det gjort.

-          Tror du jeg kan gjøre det samme som deg, spurte M.

Ragnar Ravn så på henne.

-          Hvor har du vingene dine? Har du gjemt dem under pyjamasen?

M slo ut armene.

-          Det var det jeg trodde. Ingen vinger. Men du kan jo prøve når du svømmer. Under vann er alt mye lettere for de som ikke har vinger. Jeg har sett Pelle Pingvin og hva han får til under vann. Ta med deg mamma eller pappa til svømmebassenget eller til Paradisbukta, så kan du prøve. Bare si fra til meg om du skal til Paradisbukta, så kan jeg fortelle deg hvordan du kan lage alskens krumspring. Jeg kunne gjerne vært med deg til svømmebassenget, men jeg tror ikke jeg får slippe inn der. Ikke tør jeg det heller. Da er det en avtale når det er passe varmt i vannet?

M nikket.

-          Avtale.

Dermed fløy Ragnar Ravn og ble til en liten svart prikk mot den blå himmelen.

Krumelure, krumelare, krumelute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: