søndag 27. februar 2022

1001 godnatthistorier - 891. Historien om Jeger BomBom

 

891. Historien om Jeger BomBom

-          Når Vegard Vestavind rusker i tretoppene, gjør Jeger Bombom seg klar til å gå på jakt, sa fru Fantasia og satte seg på kanten av stolen ved siden av M. – Jeg tror vi må ta en tur bort til ham og se hva han holder på med.

-          Kan du ikke heller fortelle om ham når jeg ligger her i senga, spurte M. – Er ikke det litt tryggere?

-          Jeg må bare passe på at han ikke lader DumDum Dunderbørse før han skal ut på jakt, sa feen. - Da er jeg helt sikker på at du ikke trenger å være redd.

 

-          Jeg har hørt så mye rart om Jeger Bombom at jeg ikke er sikker på om jeg tør, sa M.

-          Husk at jeg har med drømmekappen. Tar du den på deg, blir du usynlig. Passer du på å stå bak BomBom, er det ikke farlig. Jeg vet han bare sikter på det som står foran ham. Hva som er bak ham, bryr han seg ikke om.

-          Det er ikke lange veien til der Jeger Bombom bor, så vi kan like godt gå, mente feen.

Litt etter banket de på døra til huset til BomBom. Der inne hørtes et lite brak. Det tok litt tid før han åpnet, og M så hvorfor. Han hadde ikke knyttet jaktstøvlene sine, hadde snublet i lissene og falt så lang han var.

-          Unnskyld meg, sa Jeger Bombom. – De støvlelissene er akkurat litt for lange, og nå gikk det galt igjen. Akkurat slik det gjorde da jeg var på jakt forleden. Jeg listet meg frem i skogen, men så hektet lissen på høyre støvel i noen busker og dermed skremte jeg Helga Hare. Dermed var det bare å gå hjem igjen. Men i dag er det en ny dag. DumDum Dunderbørse er klar, og det er snart jeg også. Tror du at du kan hjelpe meg med å knytte skolissene? Lager du en skikkelig dobbeltknute, tror jeg det skal holde. Jeg er ikke så flink til å lage slike dobbeltknuter, skjønner du.

-          Det forstår jeg, svarte M og bøyde seg ned. For sikkerhets skyld knyttet hun en dobbeltdobbeltknute.

-          Den der skal nok gjøre at du ikke snubler, sa hun og reiste seg opp.

Vel ute av døra møtte de Vegard Vestavind.

-          Er det den karen, spurte Vegard. – Skal du skyte hull i lufta i dag igjen?

-          Hmm, brummet Jeger BomBom. – Det kan du si som bare blåser og blåser til ingen nytte. Jeg gjør iallfall noe, og i kveld skal jeg på jakt sammen med M her. Du kan iallfall sørge for at vi har vinden i ansiktet slik at dyrene ikke kjenner lukten av oss.

-          Jeg har vasket meg med Lano da jeg badet i badekaret, så jeg lukter ingenting, sa M.

-          Det kjenner jeg, sa Vegard Vestavind og snuste. – Men dere må nok gå andre veien. Det er ikke lett for meg å snu så fort. Akkurat nå har dere vinden i ryggen.

-          Javel, sa BomBom. – Når du er så vrien, er det vel ikke annet å gjøre.

Dermed snudde de og gjorde som Vegard sa.

-          Men, men, dette går ikke bra, sa BomBom. - Skogen er jo bak oss og foran ligger byen. Der inne er det bare byduer og gråspurv. Dessuten har jeg hørt Konrad Konstabel si at det ikke er lov å gå på jakt i bygatene.

-          Kanskje vi kan prøve i morgen, foreslo M. – Det begynner allerede å mørkne.

-          Da ble det ingen jakt i dag heller, sukket Jeger BomBom og tuslet hjem.

Bim, bom, bute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: