onsdag 23. februar 2022

1001 godnatthistorier - 887. Historien om Skonk Skogsmaskin

 

887. Historien om Skonk Skogsmaskin

-          Hvem er det som bråker slik i skogen, sa M da fru Fantasia satte seg ned ved siden av henne.

-          Jeg tror det er Skonk Skogsmaskin som har holdt på i granskogen i hele dag, svarte feen. – La oss ta en tur ut og hilse på ham. Han er vel snart ferdig med dagens arbeid.

 

-          Her var det mye rot, sa M da de stod ved siden av Skonk. - Han burde vel rydde opp etter seg?

-          Hei, sa Skonk da han fikk øye på M og feen.

-          Hvor er det blitt av all blåbærlyngen som var her før, spurte M.

-          Blåbærlyng? Jeg har ikke sett noe blåbærlyng!

-          Her er den, svarte M og løftet på en haug med grankvist.

-          Takk og pris for at det er noen som tenker på meg, sa det nede i kvistdungene. Det var Bård Blåbær.

-          Hvordan skal det gå med meg slik som Skonk herjer i blåbærskogen?

-          Dette er granskog, ikke blåbærskog, brummet Skonk og sendte ut en sky av svart dieselrøyk. – Grantrærne må ut nå ellers råtner de på rot.

-          Vi blåbær har også rett til å leve, svarte Bård. – Har du ikke hørt om bærekraftig skogbruk?

-          Det har jeg vel. Det er derfor jeg har slike store belter. De er der for å bære meg fram over alt. Ellers ville jeg bli sittende fast. Det hender rett som det er med Trygve Traktor når han er i skogen. Jeg har sett sporene etter ham, og de er både stygge og dype.

 

-          Hvor mange år vil det ikke ta før de sporene forsvinner? Sikkert flere hundre år, det er jeg sikker på.

-          Trøste og bære, sa Bård Blåbær. – Det går ikke an å snakke med Skonk. Han er så stor at han tror det er han som er kongen i skogen.

-          Nå får du gi deg, svarte Skonk. – Alle vet jo at det er Eivind Elg som er kongen i skogen. Der borte står han forresten og venter på å komme frem for å forsyne seg. Jeg har nettopp felt noen furutrær, for ferske furuskudd er noe av det beste Eivind vet. Hadde han skullet greie seg med blåbærlyng, ville det blitt sveltihjel for ham og alle elgene. Eivind vet å sette pris på den jobben jeg gjør. Dessuten har jeg satt igjen noen store tuer med blåbær rundt omkring nettopp med tanke på M og alle de andre som liker blåbær.

 

-          Men det er jo omtrent umulig å finne frem mellom all kvisten som du har lagt igjen, sa M.

-          Da får du snakke med Skule Skogeier. Det er han som bestemmer hvor jeg skal felle grantrærne. Dessuten kan du vel se at det knapt finnes blåbær inne i tette granskogen. Kom tilbake hit om noen år og du skal se Bård Blåbær er kommet tilbake. Det Bård trenger er lys og luft. Han trives ikke i gammelskogen. Sett deg heller ved den blåbærtuen der borte og plukk spannet fullt. Nå er jeg trett etter en lang arbeidsdag og trenger litt søvn. Godnatt til deg, avsluttet Skonk Skogsmaskin og tok til å snorke.

Snirk, snork, snute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: