mandag 28. februar 2022

1001 godnatthistorier - 892. Historien om Rita Rype

 

892. Historien om Rita Rype

-          Rita Rype sitter i fjellet sammen med Fjolne Fjellrype og venter på oss, sa fru Fantasia. – Vi må dra med en gang. Jeg drysser litt stjernestøv over deg, så legger vi i vei.

 

-          Her var det sannelig kaldt, sa M. – Hvordan kan Rita Rype holde ut å bo her?

-          Du ser vel at hun har hvite sokker på bena? Kulde er ikke noe problem for Rita.

-          Nei, det går helt greit med snø og kulde, sa Rita. – Da er det verre om det begynner å regne når snøen ligger og det blir kaldt slik at det fryser is når jeg gjemmer meg nede i snøen. Da vet jeg det hender at mange ryper ikke kommer ut og sulter i hjel under islaget. Men akkurat nå er det andre farer. Jeg har hørt at Jeger BomBom er på vei. Av en eller annen grunn har han funnet ut at han skal på rypejakt. Akkurat det er ikke så farlig, for alle vet at det er en grunn til at han heter BomBom. Så langt jeg vet, har han aldri truffet noe av det han sikter på.

-          Jeg har også lurt på hvorfor han har det rare navnet, sa M.

-          Det skumle er at han kan risikere å skyte seg selv i foten, mente Rita Rype. – Det er derfor vi må hjelpe ham i kveld. Vi har en avtale med Harry Harehund fra i fjor om hvordan vi skal hjelpe BomBom. Akkurat som i fjor har han med seg DumDum Dunderbørse, og alle vet at når de to er sammen på jakt, treffer de ikke noe av det de sikter på. Det gjelder bare å passe på at BomBom skyter opp i luften. Da kan det aldri gå galt. Men der kommer han, sa Rita.

-          Jeg hører han snubler nede i lia. Det er sikkert fordi han ikke husker hvordan han skal knyte dobbeltdobbeltknute på jaktstøvlene sine, mente M.

-          Så det er derfor han skyter slik i hytt og pine når han jakter. Han lager ikke bare hull i luften, han lager hull i bakken også.

-          Jeg tror jeg må hjelpe ham en gang til, sa M. Hull i luften er ikke farlig, men snubler han, er det lett å treffe seg selv.

M skyndte seg ned til BomBom og knyttet lissene hans med tredobbeltknuter for å være helt sikker.

-          Er det ikke bedre med firedobbeltknuter, mente Rita Rypa.

-          Det holder med tredobbelt, for lissene er ikke lange nok, sa M.

-          Da er jeg klar til den store rypejakten, ropte BomBom og tok DumDum Dunderbørse av skulderen.

Så begynte skuespillet. Rita fløy opp og lot som hun ble skremt av Harry Harehund som løp frem og tilbake. DumDum Dunderbørse smalt alt han kunne. BomBom hadde selvsagt glemt brillene sine hjemme slik at han ikke så hvor han skjøt, men det gjorde ingenting, for han hadde ikke truffet noe likevel. Da det mørknet, var alle fornøyde. DumDum hadde fått skyte så mye han ville, og BomBom hadde ikke skutt seg selv i foten.

-          Dette må vi gjøre i morgen også, utbrøt Rita Rype. – Den største gleden jeg kan ha, er å gjøre BomBom glad.

Ping, pang, pute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: