lørdag 2. januar 2021

1001 godnathistorier - 494. Historien om Kåre Kålrot

 

494. Historien om Kåre Kålrot

-          Sannelig begynner det å bli kaldt ute. Sommeren ser ut til å være forbi, sa fru Fantasia da hun satte seg ned ved siden av M.

-          Jeg måtte ha på meg lue da jeg gikk til skolen i dag, svarte M.

-          Da er det verre med Kåre Kålrot der han står i kålrotåkeren. Han har verken lue eller votter.

 

-          Heldigvis for Kåre tåler han en frostnatt eller tre. Jeg har vært ute en vinterdag før, sier Kåre, og det er så sant som det er sagt. For ikke så mange årene sine ble han lagret ute på jordet om vinteren. Alle kålrothodene ble lagt i store hauger ute på jordet og dekket med jord slik at Terje Tele ikke slapp til. Slik kunne de ligge store deler av vinteren uten å fryse alt for mye. Det var nesten akkurat som å gå i hi som Brum Bjørn.

-          I grønnsakdisken kan man ofte se Kåre. Selv mener han at han burde ligget i fruktdisken fordi han kalles for Nordens appelsin. Ved siden av Abel Appelsin hadde vært en passende plass, men nei. Der har han aldri sluppet til.

-          Kåre tar ikke det så tungt, for han er både rund og blid slik som mange av de andre rotgrønnsakene.

-          Rett som det er om høsten kommer Eivind Elg ruslende over kålrotåkeren. Det er den snareste veien til havreåkeren hvor Harald Havre holder til. Havre er noe av det beste Eivind vet. Det gjelder å benytte sjansen til å spise seg god og fet før elgjakten begynner. Noen ganger napper han Kåre i bladene, men det er mest for å erte litt.

 

-          Kåre bryr seg ikke om det. Han unner Eivind å beite i havreåkeren før Jeremias Jeger med dunderbørsa og Ellevill Elghund skal på jakt.

-          Kåre Kålrot er opptatt av andre ting der han står med roten dypt ned i jorda. Egentlig er Kåre en liten filosof der han står i kålrotåkeren. Helt fra han var en liten frøspire har han tenkt på hva meningen med kålrotlivet er. Han har ennå ikke funnet noe svar, men han tenker på saken.

-          Kan hende er meningen at han skal bli til kålrotstappe? Han vet ikke helt. Kåre har hørt at det er en matrett som heter saltkjøtt og stappe.

 

-          Da kommer han på en fin og hvit tallerken sammen med Per Potet. Sala Saltkjøtt ligger pent ved siden av sammen med Pernille Persillesmør.

-          Hva som skjer etter at han er kommet på tallerkenen, vet han ikke helt, men han har hørt at hvis han er heldig, får han besøk av Sølve Sølvgaffel. Ikke alle får snakke med Sølve personlig.

-          Kåre er kommet til at han må ta hver dag som den kommer, enten det er solskinn eller regnvær. Det viktigste er å glede seg over det som skjer akkurat i øyeblikket. Ingen er herre over fremtiden.

Blikk, blakk, blute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: