søndag 3. januar 2021

1001 godnatthistorier - 495. Historien om Lise og Lotte Lisse

 

495. Historien om Lise og Lotte Lisse

-          Heisann, der ser jeg Joar Joggesko. Og er det ikke Lise og Lotte Lisse som er der også, spurte fru Fantasia og satte seg ned ved siden av M.

-          Det stemmer, sa Lise og Lotte i kor. – Vi var nødt til å være med Jens Jogger på løpetur i dag enda vi ikke hadde lyst. Det var virkelig et ufyselig vær med regn og sludd. Vi skjønner ikke hva Jens tenker på mange ganger. All den treningen hans kan ikke være bra. Noen ganger ser ikke skoene hans ut, så skitne er de.

-          Vi skjønner ikke hva Jens tenker på. Han tenker iallfall ikke på oss. Vi hadde mest lyst til å knyte opp knutene da han plumpet ned i et myrhull og bli der i myra. Vi var så fine og rene før den løpeturen, men nå ser vi ikke ut.

-          Hva skal vi gjøre? Tror du at vi kan skifte sko? Vi skulle ønske at vi kunne flytte til et par pensko.

 

-          Hadde det bare vært så enkelt, sa feen. – Pelle Pensko har helt andre lisser enn joggesko.

-          Kanskje vi kan knyte en skikkelig blåknute som det er umulig å få opp, forslo Lise.

-          Det var et godt forslag, svarte Lotte. – Jeg kan mange blåknuter. Det er bare å stramme dem til, så er de nesten umulige å løsne.

 

-          En vanlig sløyfeknute duger iallfall ikke. Den er alt for lett å knyte og alt for lett å løsne. Til helgen har jeg hørt at Jens Jogger skal være med i et gateløp, sa Lotte.

-          Nå har vi fru Fantasia her. Hvis hun drysser stjernestøv over oss, er jeg helt sikker på at Jens vil knyte en knute som gjør at han ikke kan løpe. Kan du gjøre det, tror du, spurt Lise og så opp på feen.

-          Vi skal se hva jeg kan få til, sa feen og trakk frem tryllestaven.

Den store dagen for gateløpet kom. Joar og Jofrid Joggesko var nyvasket og fine. Til og med Lise og Lotte var nesten like rene som da de var nye. Men bare nesten. Jens Jogger hadde fått nummer på brystet og satte seg ned for å knytte Lise og Lotte. Uten at han visste hvorfor hadde han greid å knyte en knute som var umulig å få opp igjen. Det verste var at han ikke hadde fått strammet lissene slik at Joar og Jofrid Joggesko ville henge og slenge på foten.

-          Der fikk vi det til, sa Lise til Lotte. Det var til pass for Jens. Kan hende han vil lære at han ikke kan løpe hvor som helst.

-          Det tror jeg nok ikke, sa feen. – Disse supermosjonistene tenker bare på en ting, og det er å trene. Men hvis dere vil, skal jeg flytte dere til et par andre sko.

Og det gjorde feen. Begge lissene var fornøyde. Den som gremmet seg, var Joar Jogger der han stod med startnummeret på brystet og ikke fikk løpe.

Grem, gram, grute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: