fredag 29. januar 2021

1001 godnatthistorier - 520. Historien om Mads Matpakke

 

520. Historien om Mads Matpakke

-          Vet du hvorfor det rumler i Bong Brødboks om morgenen, spurte fru Fantasia og satte seg ved siden av M.

-          Nei, det har jeg aldri hørt før.

-          Kan hende somler du litt om morgenen, og det er derfor du ikke hører noe? Da må jeg fortelle deg at det er Brørs Brød som lurer på hvor det blir av Mads Matpakke.

 

-          Nå er vi klare alle sammen, rumler Brørs. – Vi venter bare på deg.

-          Hvem er vi, spurte M.

-          I tillegg til Brørs Brød er det Matti Matpapir og Meloni Mellomleggspapir. Alle tre er utålmodige og bare venter på at Mads skal bli klar.

-          Hvor har dere gjort av Blings Brødkniv? Jeg kan ikke se ham noe sted, sa Mads. - Skal det bli matpakke, må det være skikkelige skiver. Ikke for tykke og ikke for tynne.

-          Jeg er her, pep Blings. – Jeg ligger på Brong Brødfjel og er nyslipt. Men jeg får ikke øye på Smurf Smør. Han må være med. Breiulf Bremykt duger ikke, skal det bli en skikkelig matpakke selv om Breiulf mener at han er sunnere enn Smurf.

-          Er forresten Pål Pålegg klar til å starte, spurte Mads. – Uten Pål blir det ikke noe av meg. Brød med bare smør er mer enn jeg finner meg i. Ikke det at jeg er så nøye på det, men jeg synes at Leif Leverpostei, Sala Saltpølse og Juul Geitost hører med. Jeg sier ikke nei takk til annet pålegg, men disse tre må være med, iallfall av og til.

-          Men det vil jeg også ha sagt at jeg synes det er blitt alt for mye jåleri rundt meg de siste årene. Det er ikke lenger godt nok å bli pakket inn i Matti Matpapir, mener mange.

 

-          Mange foreldre synes det må være en skikkelig matboks i stedet for matpapir. Det er da jeg lurer på hva det er som er viktigst, maten eller innpakningen, sa Mads. – Det blir for galt om det skal være konkurranse om hvem som har den fineste matpakken. Viktigst av alt er det vel å bli mett så det holder til neste måltid? Det mener nå jeg.

-          Noe jeg liker, er når barna kan lage sine egne brødskiver. I tillegg til at de smaker godt, ser de morsomme ut også.

 

-          Hvem får ikke lyst til å spise mat som har pyntet seg? Men å plassere slike skiver i meg, Mads Matpakke, er ikke så greit. Jeg liker nå best å bli pakket inn i Matti Matpapir. Om jeg får med meg Edvin Eple eller Gunnar Gulrot, er jeg fornøyd.

-          Aller best liker jeg å bli tatt med ut på tur. Ikke noe er så fint som å bli pakket ut i skogen eller på fjellet. Særlig hvis det er vann i nærheten. Bertil Bekk og jeg er gamle kjenninger. Hadde jeg fått lov til å bestemme, skulle det ikke være lov å åpne meg innendørs. Dessverre er det ikke jeg som er sjefen.

Sjef, sjaf, sjute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: