lørdag 9. januar 2021

1001 godnatthistorier - 501. Historien om Marvin Mandelpotet

 

501. Historien om Marvin Mandelpotet

-          I kveld skal jeg fortelle om Marvin Mandelpotet, sa fru Fantasia da hun satte seg ned ved siden av M.

-          Jeg husker du fortalte om Per Potet for lenge siden. Er Marvin i familie med Per?

-          Det er han, men de to snakker ikke så mye sammen. De vokser i forskjellige åkrer og liker ikke å blande seg for mye med hverandre. Av en eller annen grunn mener Marvin at han er mye finere enn Per.

 

-          Hvorfor det?

-          Det kan ha noe å gjøre med pris, for Marvin Mandelpotet er mye dyrere enn Per Potet. Det er bare Nyrdis Nypotet som koster mer i butikken.

-          Per Potet bryr seg ikke så mye om det. Potet er potet, sier han.

-          Hvorfor sier han det, spurte M.

-          Det er sikkert fordi han har sett mange fotballkamper. Når fotballreporterne ikke helt hva de skal si, så sier de fotball er fotball. Og det kan jo ingen være uenige i.

-          Som poteter flest er Marvin glad når våren kommer. Hele vinteren har han ligget på lager og ventet. Han gleder seg til å bli settepotet. Da får han komme tilbake på det samme jordet hvor han var sist sommer. Han er så spent at han ikke kan vente med å spire. At han er litt skitten og at ingen har vasket ham siden i fjor, bryr han seg ikke om der han ligger sammen med alle de andre settepotetene.

 

-          Det er nesten ingen poteter som liker å bli vasket. Marvin Mandelpotet kan ikke skjønne disse tobeiningene som helst vil dusje hver dag, noen ganger flere ganger om dagen. Det kan umulig være bra.

-          Når det er tid for potetsetting, pleier Marvin å mase på Bjørnar Bonde for at han skal bli satt riktig. Det betyr kan hende ikke så mye, men Marvin vil gjerne ligge på langs i potetfåren. Iallfall vil han ikke ligge med hodet ned. Da kan han jo vokse feil vei og kanskje komme opp på den andre siden av jordkloden. Kan ende helt borte i Kina. Det ville ikke være bra, for han kan ikke snakke kinesisk.

-          Som regel går det likevel bra av en eller annen grunn. Marvin bryr seg ikke om hvorfor.

-          Hele sommeren koser Marvin Mandelpotet seg i potetåkeren. Hver gang han er tørst, kommer Bjørnar Bonde med vann å drikke. Han trenger ikke å spørre en gang.

-          Marvin kunne nok tenke seg å prate litt med Lars Løvetann, men det får han sjelden lov til. Bjørnar er lite begeistret for Lars som derfor må holde seg i åkerkanten.

-          Hvorfor går over Marvins potetforstand. Bjørnar sier at Lars Løvetann stjeler næring, men Marvin har aldri sett noen næring i åkeren. Husdyrgjødsel kan vel ikke være næring? Marvin har aldri sett noen som spiser kumøkk.

-          Uansett går dagene til det er tid for opptak utpå høsten. Det er samtidig med at det er opptak til barnehager og skoler. Marvin er ikke dummere enn at han skjønner sammenhengen. Poteter blir puttet i kasser, men de andre blir puttet i kasser som blir kalt for barnehager eller skoler. Alle må være i kassene sine til det blir vår neste gang,

Kiss, kass, kute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: