mandag 11. januar 2021

1001 godnatthistorier - 503. Historien om Barry Batteri

 

503. Historien om Barry Batteri

-          I kveld skal jeg fortelle om Barry Batteri, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M.

-          Åja, det er han jeg setter inn i Loms Lommelykt. Ham kjenner jeg godt, svarte M.

-          Barry er en røff liten kar og kan brukes til det meste som trenger batteristrøm.

 

-          Barry Batteri finnes i mange forskjellige størrelser. Han og Loms Lommelykt er gode venner og trives godt sammen. I mørke netter liker de to å lyse rundt omkring. Det er utrolig mye spennende å se om natten. Noen ganger er det ganske skummelt å lyse i kriker og kroker, for det er umulig å vite hva som skjuler seg der. Ingen av de to tror at det finnes troll og andre skumle skapninger i mørket, men man kan jo aldri være helt sikker. Det må jo være en grunn til at det er så mange historier om spøkelser og slikt.

-          Barry og Loms har snakket mye sammen om akkurat dette, og de to er enige om at grunnen sannsynligvis er at de voksne ønsker at barna skal komme inn og legge seg når det blir kveld, men helt sikre er de ikke på at det er slik.

-          De to vennene er også enige om at noe av det fineste som finnes, er å være på tur i skog og mark, helst sammen med Fjols Fjellturist.

-          Det er ikke mye som er så trivelig som å være sammen med Fjols ved et ørretvann langt inne i skogen en høstnatt. Sammen driver de med harvefiske etter ørret. Å fiske på den måten er enkelt og veldig spennende. Mange mark settes på kroken og Barry og Loms hjelper til med å lyse.

 

 

 

-          Når Fjols kaster ut marken, må det være helt mørkt. Deretter trekkes marken sakte inn mot land helt oppe i overflaten. Noen ganger høres et kjempeplask når Ørjan Ørret slår til. Andre ganger tar Ørjan marken mer forsiktig. Det går aldri an å vite når det er stor eller liten fisk som biter. Det er det som er så spennende.

 

-          Når Fjols synes han har fått nok fisk, slår han seg ned i vannkanten og tenner et lite bål. Han finner frem Steik Stekepanne og snart ligger fersk ørret og krøller seg i pannen. Nå får Barry og Loms lov til å lyse så mye de vil. Begge to liker å være til nytte. At det bare er Fjols som spiser, bryr de seg ikke om.

-          Noen ganger sover de to vennene sammen med Fjols ved ørretvannet. Andre ganger hjelper de til med å lyse når alle tre går tilbake i mørket. Rett som det er må de krysse småbekker. Der står det ofte Ørjan Ørret helt stille i mørket. Han er ikke redd i det hele tatt, og Fjols kan til og med klappe ham forsiktig på hodet før Ørjan reagerer og svømmer vekk.

-          Det er slike kvelder som gjør at både Barry og Loms er glade for at de er hva de er.

Birr, barr, bute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

 

Ingen kommentarer: